Etusivu Tammat Orit Kasvatus Toiminta

Untuvapilven Honeydoubt
KutsumanimiDonna
Rotu, sukupuolinew forest, tamma
Säkäkorkeus, väri140cm, voikko
Syntynyt, ikääntyminen13.03.2015 ikä, 4 vuotta: 12.02.2016 (CAS)
OmistajaEmmu VRL-08154
KasvattajaEmmu, Untuvapilvi
Painotus, koulutustasoeste/yleispainotus, helppo C & 110cm
Saavutuksetei saavutuksia

Donna on virtuaalihevonen | Donna is a sim-game-horse | Donna är en virtual häst

PÄIVÄKIRJA - VALMENNUKSET

Se on todella miltei humalluttava tunne, kun Donnan kanssa pääsee "sinuiksi" ja tietynlaiseen henkiseen yhteyteen, jota ei voi sanoin selittää.

Untuvapilven Honeydoubt syntyi pahaenteisesti epäonnen perjantaina kolmantenatoista päivänä ja kenties se onkin pieneen poninketaleeseen vaikuttanut mitään muuta tekijää enemmän. Suorastaan pelottavan kaunis ulkokuori kätkee taakseen varsinainen diivan, josta ponin lempinimikin, Donna, juontuu. Onhan kyseessä varsinainen primadonna, joka ei vahingossakaan kasta kavionkärkeä mutaan tai työskentele halukkaana ihmisen kanssa silloin, kun tähdet ovat väärässä asennossa. Ja uskokaa pois vain, tähdet ovat todella usein väärässä asennossa.

Hoitaessa Donna osaa olla kaikkea oikean kultakimpaleen ja raivostuttavan kiusankappaleen väliltä. Hyvinä päivinä tamman kanssa on jopa mukava puuhailla, kun se hellyydenkipeänä tunkee turpaansa hoitajansa syliin puhaltaen lämmintä ilmaa sieraimistaan ja seistä tönöttää rentona paikoillaan. Tuolloin ponille tuntuvat käyvän kaikki hoitotoimenpiteet, vaikka ne olisivatkin hieman ikävämpiä. Valitettavasti edellä kuvattu on hyvin harvinainen tilanne ja useimmiten poni lähentelee ennemmin pirua kuin enkeliä ja sen kanssa ovat hermot pinkeinä ja katkeamisvaarassa. Donnalla on erittäin usein päiviä, jolloin se ei ole ikinä kuullutkaan kavioidennostosta, asiallisesti taluttaessa kulkemisesta tai siitä seikasta, ettei hoitajaa voi litistää ponin ja seinän väliin. Mielipiteensäkin kipakka ponitamma osaa tuoda esille tarpeen tullen, mikäli jokin asia ei sitä miellytä tai sille sovi. Turhan vieraskorea tapaus Donna ei myöskään ole, vaan se käyttäytyy samalla tavalla kaikkien kanssa - ehkä vielä astetta pahemmin, kun kyseessä on täysin uusi tuttavuus.

Ratsastaessa Donnan ominaisuuksia kuvailevaan sanavarastoon eivät kuulu rauhallisuus, luotettavuus, tasapainoisuus tai muut ihanteelliset ominaisuudet. Ihan ensimmäinen ponista mieleeni tuleva sana on ilkikikurisuus ja melko lähellä sitä seuraavat itsepäisyys, herkkyys ja vauhdikkuus; vietyinä tuhatkertaisiksi antamistaan kaiuista. Periaatteessa poniin kuuluu ihan hyviäkin ominaisuuksia, kuten mainittu herkkyys, mutta Donnan kohdalla ne suuntautuvat hieman väärin asioihin. Poni työskentelee kyllä tehokkaasti niin halutessaan, mutta useimmiten itsepäisenä vängäten ratsastajaansa vastaan. Herkkyys saa Donnan reagoimaan diivan elkein, mikäli ponille erehtyy huomauttamaan jostakin asiasta. Donna myös rakastaa vauhdin huumaa ja toisinaan kaasukytkin saattaakin jumittua on-asentoon. Kyseessä ei siis ole todellakaan helppo lastenratsu tai leppoisa sunnuntaiköpöttelyhevonen. Opetusmestariksi ponia kyllä voisi kuvailla, sillä opettaahan se yhtä ja toista: tarrautumaan sapelihammastiikerin lailla harjaan kiinni pukkisarjan lähtiessä ja myös päättäväisyyttä, kun mitellään siitä, kenen tahtoa noudatetaan.

Kaikesta huolimatta ponilla on vähintäänkin kohtuulliset ratsuominaisuudet, vaikka se sotiikin aika paljon sen luonnetta vastaan. Nämä ominaisuudet vain useimmiten ovat hautautuneet hyvin syvälle ja vaikeasti esiin kaivettaviksi. Niiden löytyessä ponista kuitenkin saa kivan ja monipuolisen kumppanin eri ratsastuslajeihin. Kouluratsuna Donna on varsin miellyttävä sille päälle sattuessaan. Sen huonot ominaisuudet ovat periksiantamattomalla ratsastuksella käännettävissä erinomaisiksi ominaisuuksiksi. Herkkänä ponina Donna reagoi kevyihin apuihin vikkelästi ja koska vauhti tulee sille luontaisesti, ei ponia tarvitse potkia eteenpäin. Se myös työskentelee kohtalaisella motivaatiolla, vaikka toisinaan saattaakin tylsistyä, mikäli työskentely pidetään liian yksinkertaisena sen makuun. Donnalle on periytynyt sen isältä varsin näyttävät liikkeetkin newforestinponiksi, joten niistäkään sen kouluponin ominaisuudet eivät jää kiinni.

Esteilläkään ei ole mitään hätää sen jälkeen, kun Donnan yhteistyöhalukkuuden on saanut kaivettua käyttöönsä. Se hyppää kevyesti kuin kissa konsanaan ja kuuntelee ratsatsastajansa apuja tarkkaavaisena lähestyen esteitä rytmikkäällä ja matkaavoittavalla laukalla, jota on helppo säädellä. Ponia tarvitsee vain hieman istua kiinni, jotta se lyhentää askeltaan. Kyseisessä mielentilassa onkin tärkeintä muistaa itse vain olla häiritsemättä ponia ja antaa sille työskentelyrauha. Toisinaan esteillä Donna saattaa kyllä kuumua hieman liiaksi, jolloin tilanne on vain rauhoitettava ja ponilta on vaadittava avuille palautumista ennen hyppäämisen jatkamista, jotta se ei pääse ryysimään apujen läpi ja saa tehtyä siitä tapaa.

Kilpailuihin lähtö voi olla varsin monimutkainen prosessi ponin luonteen tuntien ja toisinaan on jäätykin tallin pihaan, kun poni on yksinkertaisesti kieltäytynyt astelemasta traileriin. Ikävämpi homma on aina se, jos moinen itsepäisyys iskee kilpailupaikoilla ja poni on saatava lastattua. Donnaa on turha pakottaa voimakeinoin, koska sen taistelun ihminen tulee taatusti häviämään. Osaksi ponin kilpailukäyttöä onkin pitänyt hyväksyä sen luonteen tuomat haasteet ja pettymykset, sillä ne seuraavat myös kilpailupaikoille. Donna ei ole vieraissa paikoissa sen helpompi tapaus kuin kotonakaan, vaan siellä kohtaa samat haasteet kuin jokapäiväisessä arjessakin. Toimiessaan ponitamma kuitenkin tekee kaikkensa voiton eteen ja siitä voi melkein aistia kilpailuhenkisyyden. Se on todella miltei humalluttava tunne, kun Donnan kanssa pääsee "sinuiksi" ja tietynlaiseen henkiseen yhteyteen, jota ei voi sanoin selittää. Poni antaa siinä vaiheessa sata prosenttia itsestään ratsastajansa puolesta, eikä tätä vastaan.

Kuvagalleria


Kuvat ©VRL-06066, kiitos!

Sukutaulu

i. Rotvallin Idris
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, NFL-I

new forest, tummanruunikko, 139cm
ii. Gossen DK
trn, 144cm
iii. Chipau Yukon evm
m, 145cm
iie. Prerity Queen evm
rn, 143cm
ie. April DK
trn, 135cm
iei. Garnet Buster evm
mkm, 140cm
iee. Litle Vicky evm
trt, 135cm
e. Blip Honeymoon
new forest, voikko, 139cm
ei. Caspre Soir
rt, 138cm
eii. Maple Leaf Casper evm
rt, 143cm
eie. Maple Leaf Sweetie evm
trt, 134cm
ee. Honeysuckle
rnvkk, 144cm
eei. Oakhill Wizard evm
rn, 147cm
eee. Frozen Honey evm
vkk, 142cm

Jälkeläiset

00.00.2016nf-t. Untuvapilven Honeysongi. Poniei saavutuksia

Kilpailut

Kilpailukalenteriin merkitään vain sijoitukset.

Päiväkirja

00.00.0000 -

Valmennukset

00.00.0000 -

Untuvapilvi on virtuaalitalli | Untuvapilvi is a sim-game-stable | Untuvapilvi är ett virtual stall
Ulkoasu ja kaikki materiaalit ©Untuvapilvi, ellei toisin mainita