Etusivu Tammat Orit Kasvatus Toiminta

Poniniemen Hokus Visions VH14-027-0197
KutsumanimiVilu
Rotu, sukupuolinew forest, ori
Säkäkorkeus, väri140cm, tummanrautias
Syntynyt, ikääntyminen07.06.2014 (ikä), 3 vuotta: 13.02.2015 (CAS)
OmistajaEmmu VRL-08154
KasvattajaAssi, Poniniemi
Painotus, koulutustasoyleispainotus, helppo B & 110cm
Saavutuksetei saavutuksia

Vilu on virtuaalihevonen | Vilu is a sim-game-horse | Vilu är en virtual häst

PÄIVÄKIRJA

Poniniemen Hokus Visions eli tutummin vain Vilu on hyvin rohkea ja monipuolinen poniori, joka puksuttaa eteenpäin varmalla otteella. Se ei juuri kaihda mitään ja käyttäytyy mallikkaasti tilanteessa kuin tilanteessa. Tietynlainen herkkyys Vilulle on kuitenkin peritynyt sen molemmilta vanhemmilta ja poniori toimiikin parhaiten, kun olosuhteet ovat säännölliset, eivätkä käsittelijät vaihdu tuon tuosta.

Kuvagalleria


kuvat ©mlj 2014, kiitos!

Sukutaulu

i. Hokus Himalaya BL
Ch, KTK-III, YLA1, ERJ-I, KRJ-II, NFL-I
tprt, 139cm
ii. Hokus Pokus
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA3, ERJ-IV, NFL-III
tprt, 136cm
iii. Miraculous Survivor evm
trt, 133cm
iie. Sunrise SWE evm
trn, 142cm
ie. Beliewe`s Bennier
ERJ-IV
trn, 140cm
iei. Rolzinock evm
rn, 145cm
iee. Beatrice evm
m, 134cm
e. Nerian Auburn
prt, 142cm
ei. Mudyard's Peter Pan
rtkm, 137cm
eii. Dragonfall's Ranger evm
rnkm, 140cm
eie. Mudyard's Powergirl evm
prt, 133cm
ee. WB's Amber
Ch, KTK-III
prn, 142m
eei. Terrence evm
rn, 141cm
eee. WB's Seastar evm
prn, 144cm

Vilun isälinja on puhtaasti omia ponejani ja toivottavasti orista itsestäänkin saadaan orijälkeläinen jatkamaan tätä menestykästä ja monipuolista linjaa.

Jälkeläiset

00.00.0000nf-t. Nimie. Nimiei saavutuksia

Kilpailut

Vain sijoitukset merkitään.

Päiväkirja

13.02.2015 - 3-vuotias

Huh, tänään tuli jälleen merkkipäivä täyteen. Elämämme on niin kovin hektistä ja puuhaa riittää, joten paljoa ei ehdi alas istahtamaan ja huokaisemaan. Elelemme tällä hetkellä kunnon paukkupakkasten aikaa, eikä Vilu kyllä ole kutsumanimensä mukainen tapaus ollenkaan! Nuori poniori on kasvattanut itselleen todella hyvän talvikarvan, eikä sitä turhaan ole tarvinnut loimitella koko talvena. Ihan hyväkin näin, sillä loimien suhteen 3-vuotiaasta Vilusta on kuoriutunut melkoinen termiitti ja kahlekuningas. Miltei jokaikisen loimen se saa pujotettua päältään pois ja tuhottua kavereidensa kanssa tarhassa. Hieman pilkettä silmäkulmasta siis löytyy Vilultakin, vaikka se muutoin on ehkä maailman kiltein tapaus. Toisinaan unohdan sen kanssa touhutessani, että se on vasta kolme.

Ajaminenkin siis sujuu nykyään kuin vanhalta tekijältä ja Vilun kanssa on mukavaa käydä kärryttelemässä. Toisinaan se hieman puhisee jännittäville asioille, mutta ei reagoi oikein muuten niihin. Vilu pysyttelee kiltisti kaikilla jaloillaan maankamaralla ja ottaa ehkä korkeintaan muutaman pikkupyrähdyksen eteenpäin. Ajamisen ohella olemme nyt talvella käyneet myös maneesilla irtohypyttymässä ponia, mikä on sujunut oikein mallikkaasti. Vilu kulkee ja pysyy nätisti kujassa ja siitä huomaa, kuinka se nauttii esteiden ylittämisestä. Orilla on rytmikäs ja iso laukka ja se hyppää hyvin vaivattoman ja kevyen näköisesti. Estepuolelle ainakin vaikuttaisi siis olevan potentiaalia! Vilu kyllä liikkuu hyvin nätin näköisesti myös ravissa, joten sillä saattaa olla potentiaalia myös valkoaitojen sisäpuolelle.

21.11.2014 - 2-vuotias

Aika jatkaa juoksuaan yhdä edelleen, sillä tänään Vilu täytti jo kaksi vuotta. Vilu on hieman alkanut näyttämään orimaisia merkkejä ja muutamaan otteeseen olemmekin keskustelleet siitä, sopiiko hyppiä pystyyn tai riehua muutoin tammojen läheisyydessä. Kerran poniori on meinannut kopauttaa minua kavioilla päähänkin, mistä seurasi välitön kurinpalautus ja onneksi tuon kerran jälkeen poni on muistanut käyttäytymisen perussäännöt. Suurimmaksi osaksi Vilu on ollutkin mutkaton käsitellä ja se on hyvin sisäistänyt asioita. Kengittäminen ja eläinlääkärikäynnit sujuvat yhä edelleen moitteettomasti ja hoitotilanteissa pieni poniori seisoo rauhallisena.

Helpottaaksemme ratsukoulutusta olemme opettaneet Vilun ajohommiin. Poni on sinänsä helppo tapaus, että se oppii todella nopeasti ja ajaminen sujuukin jo kuin vanhalta tekijältä konsanaan, vaikka ajokertoja on takana vasta ihan muutamia. Liikenteeseen Vilu on tottunut erinomaisesti, mutta toki välillä on päiviä, kun nuori ponipoika tuntuu sinkoavan raketin lailla avaruuteen tai lähtevän tuulen matkaan. Se käyttäytyy sinänsä kuitenkin aisojen välissä hyvin, ettei yritä peruutella ojiin tai muutoinkaan vaikeuta ajamista tai tee sitä vaaralliseksi. Vilu on siis varsin lupaavalla mallilla näin kaksivuotiaana ja toivottavasti sen ratsukoulutuskin tulee olemaan yhtä mutkatonta.

30.08.2014 - 1-vuotias

Vilu täytti tänään jo vuoden! Vaikea uskoa, että aika on mennyt niin nopeasti. Kovaa kyytiä on minun pienestä ponioristani kasvamassa iso mies! Vastahan se syntyi ja tallusteli terhakkaana emänsä vierellä, kun kävin katsomassa sitä. Vilu on kyllä ollut tähän mennessä varsin mutkaton varsa, sillä se on oppinut todella nopeasti, mikä on suotavaa käytöstä ihmisten kanssa ja mikä taas ei ole. Se kulkee suhteellisen näppärästi riimussa tarhaan ja takaisin, vaikka toisinaan onkin myös hankalampia päiviä, jolloin energiapakkaus kyseenalaistaa eteenpäin marssimisen taluttajan tahtiin. Pienen keskustelutuokion jälkeen Vilu on kuitenkin aina muistanut taas muutaman päivän ajan käyttäytyä asiallisesti narussa. Kengittäjääkin pieni poniori on päässyt treffailemaan jo ihan maitovarsasta lähtien, sillä sen jalat olivat pienenä hieman vinksallaan. Vilulle ei kuitenkaan lopulta tarvinnut laittaa liimakenkiä, vaan sen jalat asettuivat ammattitaitoisella vuolemisella.

Untuvapilvi on virtuaalitalli | Untuvapilvi is a sim-game-stable | Untuvapilvi är ett virtual stall
Ulkoasu ja kaikki materiaalit ©Untuvapilvi, ellei toisin mainita